TECHNOLOGISCHE VOORUITGANG OP HEATHROW AIRPORT

Vorige week ben ik voor een belangrijke bedrijfsafspraak vertrokken naar Londen. Als ICT’er ben ik aangenomen om een project te leiden bij een grote Engelse speler in de voedselindustrie. Wegens mijn interesse in technologie en robotica volg de ik laatste trends en ontwikkelingen op de voet. Dit vormt meteen een mooi bruggetje naar het voertuig waar ik het in dit artikel over wil hebben. Met de Personal Rapid Transit van 2getthere is het lopen van lange afstanden over een groot vliegveld als Heathrow verleden tijd.

De Personal Rapid Transit. transport-300x224

In 2013 is er bij Heathrow Airport een begin gemaakt met het integreren van een Personal Rapid Transit systeem. Dit is een nieuwe en handige manier van passagiersvervoer voor op onder andere een groot internationaal vliegveld. Het systeem wat bestaat uit een rails, verbind terminal 5 met het bijbehorende zakelijke parkeerterrein. Voor reizigers met belangrijke bedrijfsafspraken is dit een ideale manier van vervoer om op een snellere manier op de gewenste bestemming te komen. Het totale traject is 3,8 kilometer lang en verspreid over het hele vliegveld. Er zijn momenteel 18 baantaxi’s in gebruik met ieder een maximum snelheid van 25 mph Elk voertuig kan maximaal 4 passagiers vervoeren en heeft ook nog de mogelijkheid om een grote hoeveelheid bagage op te bergen. Het voertuig is ontwikkeld als een duurzamere vervanger van de al bestaande shuttlebussen. Vanwege de werking op batterijen wordt het milieu niet aangetast door uitstoot van schadelijke uitlaatgassen.

Ik ben erg positief over het gebruik van de Personal Rapid Transit. De duurzame en snelle manier van vervoer spreekt mij erg aan. Heathrow Airport bewijst dat de technologie de toekomst heeft. Het lijkt mij dan ook een kwestie van tijd voordat ook andere druk bezochte vliegvelden het Personal Rapid Transit systeem in gebruik gaan nemen.