Motorbendes

Iedereen kent ze wel; de motorbendes. Vooral het afgelopen jaar zijn de motorbendes over het algemeen negatief in het nieuws geweest. Er hebben veel incidenten plaatsgevonden waarbij de politie betrokken was. Dit is voor een groot gedeelte gestart door dat de motorclub Bandidos naar Nederland is gekomen. Deze club wordt ook wel gezien als een rivaal van de Hells Angels, waardoor er angst was voor een bende oorlog. De clubs zijn te herkennen aan de verschillende motorkleding en motorhelmen die er worden gedragen. Vaak met eigen logo’s en eigen clubkleuren.angelssatudarah

1-procent-motorclubs

Met de 1-procent-motorclubs wordt er bedoeld dat er 1 procent is dat zich misdraagt terwijl 99% zich wel gedraagt. Ik ben dan ook van mening dat deze 99% vooral niet de dupe moet worden van de 1%. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dan het inderdaad zo is dan 99% zich goed gedraagt geen misdaden pleegt. Het zou natuurlijk jammer zijn als deze 1% het verpest voor de rest en motorclubs verboden worden bijvoorbeeld.

Ik denk dan ook dat ondanks de incidenten die er plaatsvinden motorclubs moeten blijven bestaan. Het is vooral belangrijk dat de politie de focus houdt op de 1% die zich wel misdraagt en hier streng tegen optreedt. De andere 99% moet kunnen blijven genieten van de motorclubs en de samenhorigheid die dat oplevert binnen de clubs. Daarnaast zorgen motorclubs er ook voor dat motorrijders een plek hebben om samen te komen en hun hobby te beoefenen. Hierdoor blijft de populariteit van motoren bestaan.